Ştiri
 
Procesiune în România cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului
2011-12-29 22:00:41
Icoana Maicii Domnului "Umilenie", este una dintre multele icoane făcătoare de minuni ale Rusiei. În momentul de față, acest sfânt chip este făcător de multe semne și minuni, prin darul Maicii Domnului, arătate mai ales prin curgerea mirului, care se poate vedea asemenea unor picături ce se preling din partea de sus a icoanei, pe sub acoperământul de sticlă cu care este protejată icoana. În partea de jos,  la interior, bumbacul, special așezat, este îmbibat de curgerea mirului.

Această icoană a fost adusă la Mitropolia Slătioara în ziua de 14/27.12.2011 și va rămâne aici spre închinare până pe data de 27 dec/9 ian, ziua prăznuirii Sfântului Mucenic şi Arhidiacon Ștefan. După această perioadă, Sfântul Sinod cu caracter permanent, cu sediul la Mănăstirea Slătioara, va organiza o procesiune cu această icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului prin mai multe zone ale țării. Itinerariul și programul vor fi hotărâte de către Sfântul Sinod.
 
 
  †††
   
  Umilenie 
(chipul nefăcut de mână)
 
Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni și izvorâtoare de mir ”Umilenie” a apărut prin minunea Sa într-o familie de creștini evlavioși din localitatea Locoti, regiunea Breansk din Rusia - fosta moșie a marelui cneaz Mihail Romanov, fratele mai mic al Țarului Nicolae al II- lea.
 
În anul 1999 la 2 noiembrie icoana a început a izvorî mir.

Din mila Maicii Domnului prin acest chip se arată multe minuni:
     - în partea opusă a icoanei s-a arătat chipul Maicii Domnului nefăcut de mână pe care se observă și chipul Mântuitorului de pe giulgiul din Torino;
     - izvorârea din abundență a mirului cu diferite miresme;
     - de câteva ori icoana a picurat lacrimi și izvorât mir de culoarea sângelui;
      - alături de acest chip multe icoane se sfințeau acoperindu-se cu mir, altele se înnoiau;
     - în timpul slujbelor de sfințire a apei, apa a primit un gust și miros deosebit, aceasta petrecându-se și în timpul sfințirii izvoarelor;
     - prin multe rugăciuni în fața acestei icoane, deseori bolnavii primeau vindecări, se găseau acei dispăruți fără urmă.
Necredincioșii și îndoielnicii, văzând multele minuni arătate prin această icoană ”Umilenie”, se întorc la credința creștin-ortodoxă. 

 
 
Mitropolia Slatioara ©2007
 
XDigitalsSolutions