Ştiri
 
Slujba Învierii Domnului în Spania
Adaugata:  2012-02-18 11:27:21
       Cu binecuvântarea IPS Vlasie, Arhiepiscop și Mitropolit al Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România, slujba Învierii Domnului (anul 2012) se va săvârși și în Spania, de către preacuviosul părinte Gherasim Spulber, în cadrul unei biserici cu altarul spre răsărit, cu locația în Amposta (Tarragona), Poligon Oriola, lângă fabrica Mapei, national 340 Km, 1080, autopista 7, ieșirea 41, Ermita Montsia, cod 43870.
       Credincioșii care vor dori să ia parte la slujba Învierii Domnului din acest an, sunt așteptați cu dragoste sufletească și binecuvântari duhovnicești. 


Relații la tel:  

620 542 556

664 107 447 (Vodafone).         
Pers. contact: Ungureanu Constantin

...citeste tot
Icoana Maicii Domnului Umilenie va vizita şi oraşul Sibiu
Adaugata:  2012-01-27 18:52:32

      Din pricina condiţiilor meteorologice nefavorabile, care au dus la blocarea intrării în Bucureşti pe DN1, în programul de pelerinaj cu icoana Maicii Domnului Umilenie a apărut o modificare de ultim moment. Icoana va părăsi oraşul Braşov mâine, sâmbătă (15/28 ianuarie 2012, aşa cum era prevăzut în programul iniţial), urmând a sosi pe seară la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din localitatea Şelimbăr, de lângă Sibiu, une va rămâne până Duminică, 16/29 ianuarie la orele 14.00.

 

        De aici, procesiunea cu icoana va porni către Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din Bucureşti, pe traseul Sibiu-Bucureşti, unde va sosi Duminică seara, în timpul privegherii în cinstea Sfântului Cuvios Antonie cel Mare. 

...citeste tot
Program de pelerinaj cu icoana Maicii Domnului "Umilenie"
Adaugata:  2012-01-14 20:35:03


Luni 3/16 ian (Sf. Prooroc Maleahi). Dimineața se va sluji Sf. Liturghie în Biserica M-rii Sf. Mina, localitatea Roșiori, com. Forăști, jud. Suceava. După Sf. Liturghie se pleacă spre Vatra Dornei, la Mănăstirea Duminica Sf. Părinţi, din localitatea Neagra Şarului, com. Şaru Dornei, judeţul Suceava, unde se ajunge spre seară. Aici se va face slujbă de priveghere în cinstea Maicii Domnului.


Marți 4/17 ian (Sf. 70 de Apostoli). Dimineața se va sluji Sf. Liturghie în Biserica M-rii Duminica Sf. Părinţi, din localitatea Neagra Şarului, com. Şaru Dornei, judeţul Suceava. După Sf. Liturghie se pleacă spre Mănăstirea „Eden” (Icoana Prodromiţa), localitatea Cotârgaşi, comuna Broşteni, judeţul Suceava, unde seara se va face slujbă de priveghere în cinstea Maicii Domnului.

...citeste tot
Pastorală la Naşterea Domnului nostru, Iisus Hristos
Adaugata:  2012-01-05 23:03:08
 
IPS Vlasie
Anul mântuirii 2011

Iubitului nostru cler, cinului monahal şi tuturor creştinilor de pretutindeni

„Hristos Se naşte, slăviţi-L,
Hristos din ceruri, întâmpinaţi-L,
Hristos pe pământ, înălţaţi-vă..."
 
    Astăzi este unul dintre cele mai importante praznice ale Bisericii Ortodoxe, aşteptat cu mare bucurie de către toată lumea creştină. Acesta este ca un semn dumnezeiesc, căci aşa cum spun proorocii din Vechiul Testament, sfinţii fiind în iad aşteptau izbăvirea promisă de Dumnezeu. Tot la fel aşteptăm şi noi cu mare bucurie să prăznuim Sărbătoarea izbăvirii - Naşterea Pruncului Iisus Hristos.
    Toţi proorocii au proorocit Naşterea Mântuitorului, însă cel mai aproape de această minune a fost Sfântul Prooroc Zaharia, tatăl Înainte Mergătorului Ioan, care după ce a fost ucis de Irod între biserică şi altar, în temniţele iadului fiind a spus: „Eu am primit
...citeste tot
Procesiune în România cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului
Adaugata:  2011-12-29 22:00:41
Maica Domnului Umilenia Slatioara
Icoana Maicii Domnului "Umilenie", este una dintre multele icoane făcătoare de minuni ale Rusiei. În momentul de față, acest sfânt chip este făcător de multe semne și minuni, prin darul Maicii Domnului, arătate mai ales prin curgerea mirului, care se poate vedea asemenea unor picături ce se preling din partea de sus a icoanei, pe sub acoperământul de sticlă cu care este protejată icoana. În partea de jos,  la interior, bumbacul, special așezat, este îmbibat de curgerea mirului.

Această icoană a fost adusă la Mitropolia Slătioara în ziua de 14/27.12.2011 și va rămâne aici spre închinare până pe data de 27 dec/9 ian, ziua prăznuirii Sfântului Mucenic şi Arhidiacon Ștefan. După această perioadă, Sfântul Sinod cu caracter permanent, cu sediul la Mănăstirea Slătioara, va organiza o procesiune cu această icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului prin mai multe zone ale țării. Itinerariul și programul vor fi hotărâte de către Sfântul Sinod.  
...citeste tot
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7
Mitropolia Slatioara ©2007
 
XDigitalsSolutions