Ştiri
 
Recensământ 2011 - Modalitatea de completare a formularului
Adaugata:  2011-10-21 00:22:00

      Modelul formularului de recensamant al persoanelor (tabelul P - persoane) poate fi descarcat de aici.

      In ceea ce priveste declararea religiei careia apartinem, modalitatea de completare a rubricii "CARACTERISTICI ETNO-CULTURALE" (pagina 2, jos), la punctul 25 ("CAREI RELIGII CONSIDERA PERSOANA CA II APARTINE?), se va completa expresia "CREŞTIN ORTODOX DE STIL VECHI", iar în cele două căsuţe corespunzătoare, se va trece numărul 28 (care reprezintă codul numeric pentru categoria ALTE RELIGII din manualul recenzorului).

 

Mai jos, aveţi prezentat un model de completare al formularului

de recensământ al persoanelor (daţi click pe imagine pentru mărire):

 

 

 

...citeste tot
O privire de ansamblu asupra parohiei Asău
Adaugata:  2011-08-05 15:11:23
     Slatioara  - un crâmpei din mărturisirile părintelui Andrei Onofrei-


      Când prin voia lui Dumnezeu am fost numit preot al parohiei Asău din judeţul Bacău, am vrut să aflu, cum era şi firesc, care este istoria acestui sfânt lăcaş şi cui îşi datorează el existenţa. Cel care mi-a făcut această bucurie a fost un bătrân din sat, pe care toată lumea îl cunoaşte: moş Gheorghe Rotaru. Cu el m-am întors înapoi în timp şi am rememorat cele mai importante crâmpeie din istoricul bisericii.

 

 †††


...citeste tot
Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul - hramul Mitropoliei Slătioara (15/28 iunie 2011)
Adaugata:  2011-06-30 10:34:00

Înregistrări video:

 

Slujba de priveghere (1, 2)

Sfânta Liturghie

...citeste tot
Concert de muzică psaltică la Bucureşti
Adaugata:  2011-06-30 10:14:20

Concertul integral (1h 03')

Cuvântul Preasfinţitului episcop Evloghie Sibianul, despre frumuseţea muzicii psaltice (de tradiţie bizantină) - adevărata muzică a Bisericii Ortodoxe

 

 

 

...citeste tot
Prăznuirea Sfinţilor Sfinţiţi Mucenici Haralambie şi Vlasie la Mitropolia Slătioara
Adaugata:  2011-02-27 13:34:18

    SlatioaraUrmând tradiţiei de fiecare an, la Mitropolia Slătioara s-a săvârşit pomenirea de peste an a Sfinţilor Sfinţiţi Mucenici Haralambie şi Vlasie, în zilele de 10/23 şi 11/24 februarie.
    Sfântul Haralambie este foarte cunoscut şi cinstit în rândurile credincioşilor din zona Mitropoliei Slătioara și nu numai, unde se află şi o părticică din sfintele sale moaşte, spre bucuria şi folosul sufletesc al închinătorilor.
    Acest Sfânt Mucenic al Bisericii primare a trăit în secolul II, în vremea prigoanei împotriva creştinilor, şi a fost preot în cetatea Magnezia din provincia romană Asia Minor (Asia Mică, în Turcia de azi). Și-a închinat viața slujirii lui Hristos și îndrumării credincioșilor, pe care îi sfătuia, îi învăța și îi îmbărbăta în acele vremuri de jertfă şi durere. Pentru viaţa sa îmbunătăţită, el a fost ales episcop al Magneziei și al împrejurimilor acestui oraș. Fiind clevetit pe nedrept către Luchian,  proconsulul cetăţii Magnezia, el a fost arestat şi silit să se închine idolilor păgâni. Cu toate că avea vârsta de 113 ani, Sfântul a trecut cu vederea slăbiciunea firească a trupului său

...citeste tot
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8
Mitropolia Slatioara ©2007
 
XDigitalsSolutions