Ştiri
 
Sfânta Cuvioasă Parascheva - hramul Mănăstirii de maici din comuna Mitreni, sat Valea Roşie
Adaugata:  2009-10-29 13:15:23

    Sfanta Parascheva De cealaltă parte a României, în judeţul Călăraşi, mănăstirea cu obşte de maici Bunavestire din comuna Mitreni, satul Valea Roşie şi-a prăznuit, de asemenea, cel de-al doilea hram, închinat Cuvioasei Parascheva. Sfânta liturghie a fost săvârşită de către Preasfinţiţii arhierei Flavian Ilfoveanul şi Evloghie Sibianul, având alături preoţi de la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din Bucureşti, dar şi din toată ţara.

    

...citeste tot
Sfânta Cuvioasă Parascheva, prăznuită la biserica din Iaşi
Adaugata:  2009-10-29 12:53:40

 

 

      Ziua de prăznuire a Sfintei Parascheva (14/28 octombrie) a adunat mulţimi de credincioşi în toate sfintele locaşuri ale Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România, ce poartă hramul Cuvioasei, care este cea mai populară dintre sfinţii ale căror moaşte se află pe teritoriul României, recunoscută pentru puterea de a-i ajuta, prin rugăciunile ei, pe tineri, bătrâni, fecioare, mame, bolnavi sau săraci.  

...citeste tot
Hramul Mitropoliei Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din Grecia (Filli, Attica)
Adaugata:  2009-10-23 19:44:44
     Hram Grecia
     Joi, 02/15 octombrie 2009, Mănăstirea „Sfinţii Mucenici Chiprian şi Iustina", din Filli - Attica (Grecia) i-a prăznuit pe sfinţii săi ocrotitori - Sfântul Sfinţit Mucenic Chiprian şi Sfânta Muceniţă Iustina fecioara.
     De faţă, au fost prezenţi întâistătătorii Bisericilor de Stil Vechi din România şi Bulgaria, ai Exarhatului din SUA, Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Graniţelor, precum şi ai Misiunilor Ortodoxe din Australia şi Italia. Alături de ei, au stat gazdele acestei sărbători - arhiereii Sfântului Sinod în Rezistenţă din Grecia, conduşi de locţiitorul scaunului mitropolitan, Preasfinţitul Chiprian de Oreoi. La această sărbătoare, a luat de asemenea parte un mare sobor de preoţi şi diaconi, dar şi de credincioşi, sosiţi din toată Europa şi din lume.


...citeste tot
Sfinţirea bisericii schitului „Sfântul Cuvios Ioan Iacob Românul de la Hozeva” - loc. Moroeni, jud. Dâmboviţa
Adaugata:  2009-10-13 13:34:23

  Sfintitre Moroieni

       Duminică, 28 octombrie 2009, în ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Hariton Mărturisitorul, a fost sfinţită biserica schitului cu obşte de maici din comuna Moroeni, sat Pucheni, singurul lăcaş de cult ortodox de stil vechi din judeţul Dâmboviţa.

 

     Schitul a fost ctitorit în anul 1998, la iniţiativa Preasfinţitului episcop Flavian Ilfoveanul şi cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Mitropolit Vlasie Mogârzan. Amplasat într-o zonă de o frumuseţe rară, într-un loc ce aminteşte de cuvintele artistului popular ce a scris balada Mioriţa, aşezământul monahal a crescut odată cu anii, adunând între zidurile sale primitoare o obşte de maici iubitoare de Hristos, ce au ales să îşi închine viaţa lui Dumnezeu, pe Care L-au lăudat şi îl laudă prin rugăciune, post şi muncă.

...citeste tot
Sfinţirea paraclisului din Piatra Neamţ
Adaugata:  2009-10-04 13:58:21
     Duminică, 21 septembrie/4 octombrie, la pomenirea Sfântului Apostol Codrat şi Sfintitre Paraclis Piatra NeamtProorocului Iona, parohia păstorită de preotul Ioan Bumbar a fost în zi de sărbătoare.
Paraclisul închinat Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, al bisericii cu hramul Sfântul Ioan Botezătorul din oraşul Piatra-Neamţ, cartierul Dărmăneşti, a fost sfinţit în sobor, de către preasfinţiţii episcopi Ghenadie Băcăuanul,  Iosif Botoşăneanul, Flavian Ilfoveanul, Antonie Ploieşteanul, Glicherie Ieşeanul şi Dionisie Gălăţeanul, alături de un sobor numeros de slujitori ai sfintelor altare.
...citeste tot
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Mitropolia Slatioara ©2007
 
XDigitalsSolutions